OKULÖNCESİ DÖNEMDEKİ ÇOCUKLAR İÇİN KİTAP SEÇİMİ VE OKUMA ALIŞKANLIĞI

21.12.2020 1022

Çocuk ve kitap ilişkisi sanıldığı gibi okuma yazmayı öğrenmekle başlamaz. Çocuğun kitapla ilk tanıştığı dönem 0-6 yaş arasıdır. Kitabın çocuk tarafından fark edilmesini, keşfedilmesini sağlamak yetişkinlerin görevleri arasındadır. Çocukların yaş ve gelişim özelliklerine göre kitap seçimi yapılmalıdır.

Anne babalar için çocuklarda kitap okuma alışkanlığı oluşturmaları için öneriler:

• Çocuklarınızın kitap okumaları için onlara örnek olun.

• Çocukların kendi harçlıklarıyla kitap almasını teşvik edin.

• Çocukları düzenli dergi, gazete okumaları için cesaretlendirin.

• Çocuğunuza kitap okuyun. Onun size kitap okumasını isteyin.

• Çocuğunuzun odasında küçük bir kitaplık oluşturmasını sağlayın.

• Çocuğunuzla birlikte kitap almak için kitapçıları dolaşın. Birlikte kütüphaneye gidip ödünç kitap almasını teşvik edin.

• Okuduğu kitapları listelemesini isteyin. Bu listelerdeki kitap sayısına göre çeşitli ödüllendirmeler yapabilirsiniz. Kendi kitaplarına küçük etiketler kullanarak adını yazmasını ve böylece kitapları sahiplenmesini sağlayabilirsiniz.

Sizler için 100 Güne 100 Kitap Projesinde çalışan 150 okul öncesi öğretmeninin incelemeleri sonucu oluşturulan 100 nitelikli çocuk kitap önerisi için tıklayınız