Çocuk Kulübü Hakkında Merak Ettikleriniz

29.09.2023 121

Merkez Anaokulu Çocuk Kulübü Hakkında Merak Ettikleriniz

Merkez Anaokulu Çocuk Külübü Sınıfları Çalışma Saatleri:

Giriş Saati: 08.00                             Çıkış Saati        : 15.20

Giriş çıkış saatlerine özen göstermenizi rica ederiz.

NOT: Çocuk kulübü sınıflarında bulunan çocuk kulübü talebi olmayan öğrenciler yıl boyunca sabahçı olarak devam edecek olup; Giriş Saati: 08.00   Çıkış Saati: 12.30 dur

• ·         Çocuk kulübü beslenmesi 1 öğün kahvaltı 1 öğün öğle yemeğinden oluşmaktadır.

Çocuk kulübünün amacı;

• Türk milli eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri ile eğitim/öğretim programlarına uygun olarak çocukların eğitim saatleri dışındaki zamanlarda eğitimleri ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesidir. Çocuk kulübü etkinliklerinde çocukların gelişim alanlarını destekleyecek faaliyetler yapılır.

Çocuk kulüplerinin çalışma kuralları;

• Çocuk kulübü isteğe bağlı ve ücretlidir.
  • Çocuklar, velilerin talepleri de dikkate alınarak çocuk kulübüne kaydedilir.
  • Çocuk kulübü kurulabilmesi için okul müdürlüğüne 10 çocuk velisinin başvuruda bulunması esastır. Her yaş düzeyinde yeterli sayıda başvuru olması hâlinde, çocuklar seviyelerine uygun yaş düzeylerine göre kulüp etkinliklerine alınır. Farklı yaş grubundaki/sınıflardaki çocuklara bir arada da kulüp etkinliği yaptırılabilir.
  • Resmî ve dinî bayram günleri, ara tatil, yarıyıl tatilleri ile hafta sonu tatillerinde çocuk kulübü faaliyetleri yapılmaz.
  • Okul müdürü, aynı zamanda çocuk kulübünün de yöneticisidir.
  • ·         Beslenme saati ile kulüp etkinliği öğretmen gözetiminde yapılır.

Kulüp ücretinin tespiti ve alınması;

• 7 (yedi) günden fazla sağlık raporuna dayalı hastalıklar, doğal afet, anne, baba ve kardeşlerin ölümü gibi özürler nedeniyle yapılan devamsızlıklarda, devam etmediği günlere ait ücret bir sonraki ayın ücretine sayılır.
  • Günlük kulüp etkinlik saati kulüp yönetimince belirlenir. Kulüp faaliyeti yapılan gün sayısına göre hesaplanan aylık ücret veliye bildirilir. Veli, kulüp ücretini her ay peşin olarak çocuk kulübü hesabına yatırarak dekontunu kulüp yönetimine teslim eder. Kulüp ücreti veli tarafından her ayın başında peşin olarak ödenir.
  • Kulüp ücretini bir ay içerisinde yatırmayan velinin çocuğu, bir sonraki ay kulüp etkinliklerine alınmaz ve kulüple ilişiği kesilir.

Kulüp giderleri

Çocuk kulübünün giderleri, velilerden alınan ücretlerden oluşan kulüp bütçesindeki gelirlerden karşılanır. Giderlerin karşılanabilmesi için kulüp ödemelerinin zamanında yapılması gerekmektedir.