Dilimizin Zenginlikleri Projesine Başladık

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Merkez Anaokulu olarak "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ne başladık .

10.11.2023 131

Projenin ana hedeflerinden biri öğrencilerin kelime haznesini ve kavram bilgisini geliştirmek olacak.

Projeyle öğrencilerin, Türkçenin zenginliklerini daha iyi kullanan bir dille iletişim kurmayı hedefledik.

Proje öğrencilere, Türkçenin sahip olduğu zenginlikleri daha iyi anlamalarına yardımcı olacak.

Projeyi sadece öğrencilerin değil, öğretmenlerin, idarecilerin ve toplumun genel olarak benimsemesini ve Türkçeyi daha etkin bir şekilde kullanmalarını teşvik etmektedir.

Tanıtım Filmi için Tıklayınız.

Okul proje yürütme komisyonu oluşturuldu ve ilk toplantı yapılarak, görev dağılımı yapıldı.

10-11-2023