Salgın Döneminde Veli Eğitimi

25.02.2021 296

Değerli Velilerimiz;

Bakanlığımız tüm dünyada devam eden COVID-19 salgını nedeniyle oluşan yeni durumlarla mücadele etmiş ve eğitim yöneticileri öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını çevrimiçi platformlar ve uzaktan eğitim çözümleri aracılığıyla karşılamak için çaba göstermiştir. Bu dönemde uzaktan eğitim yolculuğunda öğrenciye bilen, yönlendiren ve onu tamamlayıcı bir unsur olarak yardım eden ve yanında olan velilerin beklentileri ve istekleri de düşünülerek SALGIN DÖNEMİNDE VELİ EĞİTİMİ'ne yönelik olarak 15 kurs programından oluşan bir paket hazırlanmıştır. Söz konusu pakette bulunan 12 yaygın eğitim kurs programı yeni hazırlanmış olup Pandemi Döneminde Hijyen Kuralları Kurs Programı da güncellenerek pakete eklenmiştir. Hazırlanan kurs programlarıyla salgın döneminde velilerimizde yaşam boyu öğrenme bilinci oluşturma, bu bilinci geliştirme, zamanı iyi kullanma ve yönetme, hastalıklarla mücadele ve korunma, sağlıklı olmayı teşvik edecek ve sürdürecek şekilde bilgiye erişme, aile içindeki iletişimin şeklini ve yönünü belirleme konularında farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır. Velilerin kurs programlarına etkin katılımını gerçekleştirebilmek için kurs süreleri 8 ders saati olarak planlanmıştır. Söz konusu yaygın eğitim kurs programları e-Yaygın sistemine tanımlanarak hayat boyu öğrenme kurumlarında uygulamaya açılmıştır. SALGIN DÖNEMİNDE VELİ EĞİTİMİ'ne yönelik olarak 15 kurs programından oluşan bir paket hazırlanmıştır.

Salgın Döneminde Veli Eğitimi

Salgın Döneminde Öğrenci Rehberliği

Salgın Döneminde  Öğretmenle İletişim

Salgın Döneminde Özbakım  Becerileri

Salgın Döneminde  Uzaktan Eğitim Okur Yazarlığı

Salgın Döneminde Verimli Ders Çalışma Teknikleri

Salgın Döneminde  Zaman Yönetimi

Salgın Döneminde Eğitimde Sosyal Etkileşim

Salgın Döneminde Aile İçi İletişim

Salgın Döneminde Çocukla İletişim

Salgın Döneminde Ders Kitabı Okuryazarlığı

Salgın Döneminde Eba Okuryazarlığı

Salgın Döneminde Evde Eğitici Oyun Etkinlikleri

Bu konuda Zonguldak Fatih Halk Eğitimi Merkez ve Akşam Sanat Okulu ile iletişim kurabilirsiniz.

İnternet Adresi: zonguldakhalkegitim@meb.k12.tr

Faks:3722524306